17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali devam ediyor

0

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, panel ve belgesel gösterim programıyla 4 Eylül Cuma günü Yeşil Perde-Suda Festival merkezinde devam ediyor.

Bu yıl ilk defa festival programına dahil olan,Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ve Volta Energy’nin Yeşil Festival Sponsoru olduğu gösterim programı,  “Başka Sinema” iş birliğiyle  sinemaseverlerle buluşuyor.

“Bodrum’un Yeşil Hikayeleri” Anlatılacak

Panel formatında gerçekleşecek gösterim programı, Hollandalı belgesel film yapımcısı Gwen Jansen’in birkaç ay süren projesi sonunda hazırladığı “Şehrin Yeşil Hikayeleri “(Green Tales of the City) belgeseli kapsamında düzenleniyor. Belgesel, Hollanda’nın farklı şehirlerinin ilham veren yeşil hikayelerini anlatıyor; yaratıcı ve yenilikçi bir yaklaşımla şehirlerin yaşam kalitesini artırmak üzere, insanların beraberce sürdürülebilir yaşam pratiklerine geçebileceklerini vurguluyor.

Festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu “Bodrum’un yeşil hikayelerini dinleyeceğimiz panelin, hep birlikte üreteceğimiz yeni yeşil projelere ilham vereceğine inanıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Çevreye ilgi duyan, Bodrum’un yakın geçmişini veya Bodrum’u yakın gelecekte neler beklediğini bilmek isteyen herkesi aramızda görmeyi umuyoruz” yorumunda bulundu.

Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri İpek Sur Van Dijk’ın açılış konuşması ile başlayacak panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar üstlenecek. Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR) Başkan Yardımcısı ve Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR Türkiye) Başkanı olan Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, aynı zamanda paneldeki ilk konuşmacı olacak. Ardından Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz; Bodrum Tohum Derneği üreticilerinden Fahir Üzümcü; Bizim Bostan’dan, Cevdet Türk; Hollanda’dan gerçekleşecek interaktif bağlantı ile Volta-Energy CEO’su Roel Bleumer ve Bodrum Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Üyesi Yaman Olgaç da panelde konuşmacı olarak yer alacak. Oturum daha sonra soru-cevap şeklinde devam edecek. Panelin ardından “Şehrin Yeşil Hikayeleri” (Green Tales of the City)  film gösterimi gerçekleştirilecek.

Bodrum’un Yeşil Hikayeleri Panel Program;

19:30 – Açılış konuşması İpek Sur Van Dijk; Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri (Zoom Bağlantısı)

19:40 – Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar,  Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR), Başkan Yardımcısı; Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR Türkiye), Başkan

20:00 – Arif Yılmaz, Bodrum Kent Konseyi, Başkan 

20:10 – Fahir Üzümcü, Bodrum Tohum Derneği Üreticisi

20:20 – Fatma ve Cevdet Türk, Bizim Bostan 

20:30 – Roel Bleumer, Volta-Energy, CEO (Zoom üzerinden)

20:40 – Yaman Olgaç, Bodrum Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Üyesi 

20:50 – Tartışma & QA

21:00 – Şehrin Yeşil Hikayeleri (Green Tales of the City) – film gösterimi 

Festivalde Ücretsiz Çocuk Etkinlikleri (5-6-12 Eylül 2020)

Toast & Tea Hollanda’dan Çocuk Animasyonları, ve Hollanda Krallığı Başkonsolosluğu iş birliğinde, 12 muhteşem kısa animasyon 5 -6 ve 12 Eylül tarihlerinde çocuklarla buluşuyor. 11:00 – 14:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan bu gösterimler, festival merkezinde çocuklar için eğlenceli etkinlikler ve sağlıklı atıştırmalıkların yer alacağı bir program çerçevesinde tasarlandı. Ücretsiz olarak düzenlenecek bu etkinliğe katılım 15 kişi ile sınırlı olacak. Festival yönetiminden yapılan açıklamaya göre çocuğunun bu etkinliğe dahil olmasını isteyen ebeveynler 0555 555 0606 numaralı telefondan ilgili yöneticiye ulaşabilecekler. Yüksek kaliteli, çocuklara yönelik kısa animasyon filmlerinden oluşan bu tematik programın küratörlüğünü KLIK Amsterdam Animasyon Festivali üstlendi. Filmlerin çeşitli tarzlar ve konular içermekte ve tamamı küçük izleyiciler için uygun ve önceden onaylanmış çalışmalar olduğunu belirten sanat yönetmeni Eren Levendoğlu “Programın küratörlüğü bir medya eğitim uzmanı tarafından yapılmıştır. Programlamadaki tematik hat, Çay ve Tost temasına bağlanmaktadır. Çay da Türk çayı geleneğine bağlanır. Tüm program, küçük çocuklara orta boy animasyonun hikaye anlatımı ve hayal gücünü gerçeğe dönüştürmek açısından neler yapabileceğini anlatan, kısa animasyon filmlerinden oluşan hafif bir programdır.” dedi. Film bilgileri için festivalin internet sitesinden bilgi alınabilecek. http://www.gumuslukfestival.org/ucretsiz-cocuk-etkinlikleri 

Down Sendromlu ve Otizimli çocuk misafirler unutulmadı

“Breaking a Bag Habit Workshop” başlığı altında gerçekleşecek workshopta her gün ilk 1.5 saat down sendromlu veya otizmli çocuklara özel kurgulanmış workshop verilecek. Programın ilk bölümünde down sendromlu veya otizmli çocuklarla; sonrasında ise kayıt yaptıran veya civar ilköğretim ya da çocuk kulüplerinden katılacak çocuklarla aynı workshop yapılacak.

İpek Şensılay ve Esra Becan’ın proje direktörlüğünü üstlendikleri atölye çalışması kapsamında Breaking a Bag Habit ekibi ile birlikte çocuklar önemli çevre sorunları konusunda aydınlanacak. Eğlenceli oyunlar ve aktiviteler sayesinde çocuklar, çevresel farkındalıklarını ve yaratıcı becerilerini geliştirirken aynı zamanda önemli konuları öğrenecekler. Tamamı ücretsiz gerçekleşecek olan bu etkinliklerin katılım sayısı 15 kişi ile sınırlandı. 9 – 11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek workshoplar, 14.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Kayıt yaptırmak isteyen katılımcılar 0555 555 0606 numaralı telefondan yetkili kişiye ulaşabilecek.

Ödüllü Filmler, Festivalin “Yeşil” Perdesinde

Festivalde, Yeşil Perde-Suda film gösterimleri kapsamında 5 Eylül Cumartesi akşamı yYönetmen Céline Sciamma’nın, “Alev Almış Bir Genç Kız Portresi”, adlı bol ödüllü filmi gösterime girecek. Cannes’da çok beğenilen ve çokça konuşulan, eleştirmenlerce “Birinci sınıf bir başyapıt…”, “Bu yıl prömiyerini yapan en kusursuz eser.” sözleriyle övülen film, 18. yüzyılda biryüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. 7 Eylül Pazartesi akşamı ise tüm zamanların en beğenilen müzik belgesellerinden biri olarak anılan, Win Wenders’in yönettiği “BuenaBueno Vista Social Club” belgesel, beyaz perdeden izlenebilecek. Film, 2000 yılında En İyi Belgesel Film Akademi Ödülü’ne aday gösterilmiş, Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazanarak, birçok yarışmadan da ödüllerle dönmüştür.

Yuri Honing Acoustic Quartet Program İçerik Değişikliği

Bu yıl birçok yenilikle sanat dünyasındaki misyonunu, pandemi engeline rağmen sürdüren Türkiye’nin ilk yeşil festivali 17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde, 6 Eylül Pazar akşamı gerçekleşecek Yuri Honing Akustik Kuartet konseri, sinema perdesinden izlenecek.  Daha önceden canlı olarak izleyici ile buluşacağı duyurulan Yuri Honing Akustik Kuartet konseri dünya genelinde alınan önlemler kapsamında pandemi engeline takıldı.

Festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu ise bu engeli teknoloji yoluyla aşmaya kararlı oldukları bilgisini verdi. Levendoğlu yaptığı açıklamada; “Yuri Honing ve ekibi fiziksel olarak bizlerle olamayacak ama bizim için kaydettikleri özel video kaydıyla ay ışığı altında, sahildeki muhteşem atmosferimizde müziklerini bizimle beyaz perdede buluşturacaklar. Bu özel gece için daha önceden bilet almış olan takipçilerimize bilet ücret iadeleri yapılacak olup, yeni belirlenen fiyatlar üzerinden tekrar satışı sağlanacak” dedi.

Festivalin ana mekanı olan 25 asırlık Antik Taş Ocağı, Toprak Ev ve Gümüşlük sahilindeki festival alanında gerçekleşecek konser ve film programlarının tamamına www.gumuslukfestival.org adresinden ve sosyal medya hesaplarından (@gumuslukfest) ulaşılabilir. Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.

Önceki İçerik2020 Venedik Film Festivali başladı
Sonraki İçerikMetot Sanat Akademisi ve The Bob McAndrew Studio New York işbirliği ile Zoom üzerinden Aktör Studio Atölyesi
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments