2020 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine takdim edildi

0

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği 2020 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, sağlık tedbirleri nedeniyle sahiplerine tören yapılmaksızın takdim edildi.

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri ödüllerine kavuştu. Ödüller, bu yıl sağlık tedbirleri nedeniyle takdim töreni düzenlenmeksizin sahiplerine sunuldu.

Seçici Kurul’un 22 Ekim’de açıkladığı sonuçlara göre, Roman dalındaki ödüle, “Âşıklar Bayramı”nın yazarı Kemal Varol, şiir dalındaki ödüle ise “Hayhuy” isimli kitabıyla Elif Sofya değer görülmüştü. İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi, “At Sancısı” kitabıyla Elvan Kaya Aksarı olurken, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü ise “Sevgili Kardeşim Ben” adlı kitabıyla Enes Kurdaş’a lâyık bulunmuştu.  

Kemal Varol: ‘Attilâ İlhan hepimizin hayatına güçlü bir şairin izlerini bıraktı’ 

İletişim Yayınları tarafından yayımlanan “Âşıklar Bayramı” romanı ile 2020 Attilâ İlhan Roman Ödülü’ne değer görülen Kemal Varol,  ödülü teslim alırken şu sözleri söyledi: “Dünyaya her şeyden önce bir şair olarak bakmış, hepimizin hayatına güçlü bir şairin izlerini bırakmış olan Attilâ İlhan adına verilen roman ödülüne Âşıklar Bayramı’nı layık gören jüri üyelerine çok teşekkür ederim.” 

Everest Yayıncılık’tan çıkan “At Sancısı” romanıyla 2020 Attilâ İlhan İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne değer görülen Elvan Kaya Aksarı, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Bugün oturup bir Türkiye ansiklopedisi tasavvur etsek, hiç kuşkusuz Attilâ İlhan ismine müstakil bir başlık açmak zorunda hissederiz. Onun yazdıkları, aydın kimliği ve mahfuzatı her şeyden önce Türkçe için bir imtiyazdır. Attilâ İlhan adının gölgesinde verilen bir ödüle layık görülmek insanı sadece gönendirmiyor, aynı zamanda kalemin de doğru harfler üzerinde durduğunu ilan ediyor. Bunun için bahtiyarım. Bu kıymetli ödülü kızım Nevra Şiir’e ithaf ediyorum.”  

Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu’nda Mehmet Eroğlu, Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan yer alıyor. 

Elif Sofya: ‘Attilâ İlhan’ın adını taşıyan ödüle değer görülmekten kıvanç duyuyorum’ 

2020 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’ne Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Hayhuy” kitabıyla değer görülen Elif Sofya düşüncelerini şu şekilde belirtti: “Yazınımızın güçlü yapı taşı Attilâ İlhan’ın adını taşıyan bu ödülle onurlandırıldığım için kıvanç duyuyorum. Dilin çok yönlü ustası Attilâ İlhan, şiirimizin ses zenginliğinde bir ufuk çizgisidir. Şiirimle bu sesi yakalayabildiğimi düşünen değerli seçici kurul üyelerine çok teşekkür ederim.” 

Edebi Şeyler Yayınları tarafından yayımlanan “Sevgili Kardeşim Ben” isimli kitabıyla 2020 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne lâyık bulunan Enes Kurdaş ise ödülü teslim alırken şunları söyledi: “Bazı şairler ve bazı şiirler vardır insanı yazmaya teşvik eden veyahut zorlayan. Benim içimdeki yazma isteğini, okuduğum her şiiriyle açığa çıkarmaya çalışan ilk ve en kuvvetli isimdi Attilâ İlhan. Kendisiyle ilk tanışıklığım on sekiz yaşında, okul kütüphanesinden aldığım Sisler Bulvarı ile oldu. Koca bir yazı birlikte geçirdik. Çalıştığım işyerindeki çay molalarında, öğle aralarında, vakit buldukça hayretle karıştırırdım. Öyle ki kitabımdaki ilk şiir de o zamanlarda yazdığım, kendisine çokça göndermenin bulunduğu bir şiir. Hâliyle ödülün benim için kıymeti büyük. Böyle büyük bir şair adına verilen bir ödüle sahip olmayı birçok yazar arzu eder. Ben de böyle bir ödüle sahip olduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Değerli jüri üyelerine ve Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı’na teşekkürlerimi sunuyorum.”

Metin Celal’in başkanlığındaki Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık yer aldı.

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ne bu yıl ‘Şiir’ dalında 52, ‘Roman’ dalında 49 eserle başvuruldu.

Önceki İçerikÖne Çıkanlar #Ekim #Kasım
Sonraki İçerikBatu Akdeniz’den yeni single: “Bir Sebebi Var”
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments