2021 Sundance Film Festivali

2021 Sundance Film Festivali, salgın nedeniyle online olarak yayınlanacak.

0
Mandatory Credit: Photo by Scott Roth/Invision/AP/REX/Shutterstock (9081478a) An outside view of the Egyptian Theatre during Sundance Film Festival, in Park City, Utah 2015 Sundance Film Festival - Atmosphere, Park City, USA

2021 Sundance Film Festivali koronavirüs salgını nedeniyle festival.sundace.org üzerinden dijital olarak yedi günlük bir program olarak sunulacak ve 28 Ocak’tan 3 Şubat’a kadar sürecek.

Sundance Institute yaptığı açıklamada; arabalı sinemalar, bağımsız sanat sinemaları ve kültürel organizasyonlarda gösterimleri içerecek şekilde dijital etkinlik için planlarını özetledi.

Festival direktörü Tabitha Jackson açıklamalarında: “Bu imkansız koşullar altında bile sanatçılar, yapabilecekleri her şekilde cesur ve hayati işler yapmanın yollarını bulmaya devam ediyor” diyor. “Bu yüzden Sundance, bir keşif festivali olarak, elimizden gelen her şekilde bu çalışmayı ilk izleyicileriyle buluşturacak.

ABD’deki bağımsız sinema topluluklarından oluşan bir takımyıldız sayesinde Festivalimizi tek başımıza gerçekleştirmiyoruz. Tüm bunların merkezinde, bir araya gelmenin gücüne olan inanç ve bir festivali benzersiz kılan şeyi koruma arzusu – işbirlikçi bir ruh, kolektif bir enerji ve bizi değiştiren sanat, sanatçı ve fikirlerin kutlanması” diye ekledi.

Geçmiş Sundance Film Festivallerinden gelen geleneğe uygun olarak filmler 28 Ocak Perşembe günü saat 18:00’de başlayacak. 70’ten fazla uzun metrajlı filmin her biri özel bir zaman aralığında gösterime girecek ve ardından önemli yaratıcılar ve yeteneklerle canlı bir Soru-Cevap izleyecek. Birden çok film, 10: 00-22: 00 arasında her üç saatte bir gösterilecek. Tüm filmler, 24 saat talep üzerine sunulan “ikinci gösterim” için galasından iki gün sonra çevrimiçi platformlara geri dönecek.

Uzun metrajlı format dışında yaratıcı hikaye anlatımına odaklanan 50 Kısa Film ve dört bölümlü Bağımsız Dizi programlarının dünya prömiyerini içerecek. Ayrıca Jackson; “Çevrimiçi bir platform ve sosyal açıdan mesafeli sinema deneyimleri biçimindeki Festivalimizin özü, salgına duyarlı ve bize yeni izleyicilere, bulundukları yerde, güvenli bir şekilde ulaşma fırsatı veriyor” dedi.

Sundance, bu yılki festivalde gösterime girecek filmleri henüz açıklamadı, ancak serinin Aralık ayının ortasında duyurulması bekleniyor.

Önceki İçerikOzanların ozanı Bob Dylan’ın diskografisine Universal Müzik sahip oldu
Sonraki İçerikYeni Metin Festivali 9 çevrimiçi gerçekleşecek
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments