Bob Eggleton ve Bilim Kurgu Sanatı

"Eggleton tıpkı bundan önceki ay sizlere tanıttığım Bruce Pennington gibi sanatında hem bilim kurgu öğeler kullanıyor hem de sanatında Sürrealist etkiler barındırıyor."

0

Tekrar merhabalar sevgili NouvArt okurları, bu ay sizlerle Türkiye’de az tanınan fakat dünya genelinde tanınmış bir başka sanatçıyı tanıtacağım. Bu ay sizlere tanıtacağım sanatçı Bob Eggleton.

Eggleton tıpkı bundan önceki ay sizlere tanıttığım Bruce Pennington gibi sanatında hem bilim kurgu öğeler kullanıyor hem de sanatında Sürrealist etkiler barındırıyor.

Eggleton sanatında tıpkı Bruce Pennington gibi fütüristik bir ortamda bilim kurgu öğelerin olduğu, uzak bir gelecekte yaşayan gelişmiş teknoloji sahibi ve uzaya açılmış bir uygarlığı konu eder, yaptığı eserler aynı zamanda fantastik ve gerçeküstücü öğeler ihtiva eder.

Eggleton, tıpkı Bruce Pennington gibi birçok ünlü bilim kurgu romanının orijinal kapak tasarımlarını yapmıştır. Arthur C. Clarke ve Isaac Asimov gibi ünlü bilim kurgu yazarlarının ünlü romanlarının kapak resimlerini üretmiştir. Eggleton, bazı projelerde ise bir başka Gerçeküstücü duayen Moebius ile ortak çalışmalar üretmiştir.

Eggleton, eserlerinde oldukça dramatik ve renk dolu eserler üretmiştir. Kullandığı renk geçişleri ve bilim kurguyla gerçeküstü fantastik öğeleri kaynaştırmasıyla oluşturduğu kendine özgü stili ile ve resimlerinde kullandığı tıpkı birer rüya ortamından fışkırmış imgeleriyle, zihninden yansıyan hayal ürünlerini resmetmiştir.

Eggleton eserlerinde oldukça mükemmeliyetçi bir teknik kullanmaktadır. Eserleri tıpkı birer poster ya da dijital sanat eseri gibi fırça izlerinin algılanmadığı, pentür öğelerinin plastik etkilerinin hissedilmediği, gerçekçi imgeleri tıpkı bir transtaymış gibi derin bir konsantrasyon halinde resmetmektedir. Bu teknik özellikler, ona hayal ettiği her şeyi resmetme yetisi vermektedir.

Kendisine resimleri için nasıl ilham aldığı sorusu sorulduğunda Eggleton cevap olarak bol bol bilim kurgu romanı okuduğunu, ve çarpıcı bilim kurgu romanlarının hikayelerinden ilham topladığını söyler. Bunu özellikle kapaklarını resmedeceği romanlar için yaptığını, ve kapağını resmedeceği romanın hikayesi ile bütünleşmesi gerektiğini söylemiştir.

Eggleton’da tıpkı Bruce Pennington gibi fırça tekniğinde mikron seviyesinde detaylar kullanmaktadır. Ve tıpkı Pennington gibi bilim kurgu ve gerçeküstü etkileri eserlerinde kaynaştırmaktadır.

Can Emed
Önceki İçerikSpaceX, yeni nesil roket motoru Raptor’un ateşleme testini yaptı
Sonraki İçerik2019 Oscar Ödülleri töreni sunucusuz yapılacak
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments