“HLAG Türkiye / Kadın Davulcular Yarışması” için başvurular 1 Mart 2022’de başlıyor

HLAG Türkiye / Kadın Davulcular Yarışmasının bu yılki yarışmacı başvuruları, 1 Mart 2022 tarihinde başlayarak, 12 Nisan 2022'de sona erecek.

0

Türkiye’de ikincisi düzenlenecek olan HLAG Türkiye Kadın Davulcular Yarışması için başvurular, 1 Mart 2022 – 12 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Hit Like A Girl (HLAG) 11 yıldır Hindistan, Çin, Japonya ve Meksika gibi ülkelerde de bölgesel olarak gerçekleştirilen kadın davulcuların katılımına açık bir online yarışma.

Hit Like A Girl (HLAG) Türkiye Kadın Davulcular Yarışması, HLAG Türkiye temsilcisi Leyan Senay organizatörlüğünde her yaştan profesyonel ve amatör kadın davulcuların uluslararası platformlarda gelişimlerine katkıda bulunarak daha çok kadın müzisyeni, müzik ve bateri çalmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ikinci kez Türkiye’de online olarak düzenlenecek. HLAG Türkiye Yarışması 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecektir.

Yarışma, müzik sektörünün başarılı davulcularından Leyan Senay in katkıları ve Vater Percussion, Senkop Müzik, Turkish Cymbals, Öke Cajon, Roland V Davulları, NouvArt, Ayşe Gizem Ceyhan, Liverpool iş birliği olmak üzere çok sayıda firmanın sponsorluğu ve desteğiyle düzenleniyor.

Bu seneki yarışmanın başvuruları, 1 Mart 2021’de başlayacak ve 12 Nisan’a kadar devam edecektir. Yarışmaya katılım koşulları ve yarışma ile ilgili tüm duyurular @hitlikeagirltr Instagram hesabından yapılacaktır. Yarışmanın jüri üyeleri arasında Türkiye’nin başarılı davulcularından Ferit Odman, Lale Kardeş, Aykan İlkan, Aslı Polat, Cenk Ünnü ve Monika Bulanda yer almaktadır. Katılımcılar, yarışmaya kendilerinin belirledikleri, kendilerini ve yeteneklerini en iyi ifade eden bir müziğe davul performans videosu hazırlamaları gerekiyor. Video için ideal süre 3 dakika olup tarz ve zaman olarak hiçbir sınırlama yapılmamaktadır.

Yarışmanın amacı, Türkiye’deki başarılı davulcular ile amatör ya da profesyonel olarak davul ile ilgilenen kadınları buluşturmak, kendini geliştirmek isteyen kadın davulculara uluslararası platformda kariyer şansı sunmak, enstrüman eğitimi alan ya da almak isteyen kadınların müzikal yönlerinin gelişmesini sağlamak ve müziğe teşvik etmek olarak belirlenmiştir. Ayrıca yarışma, enstrüman seçiminde cinsiyet faktörünün değil yatkınlığın önemini ifade etmek ve geleceğin kadın davulcularının müzik sektörüne en iyi şekilde kazandırılmasına öncülük etmektir.

Bu yarışma, iyi düzeyde bir enstrüman çalmanın gerekliliği olan “eğitim” kavramını vurgulamak ve aynı zamanda Türkiye’deki amatör ya da profesyonel kadın davulcuları bir araya getirerek ortak bir dayanışma alanı oluşturmak ve daha fazla kadına ilham vermeyi amaçlamaktadır. Bu yüzden aynı zamanda bir dayanışma topluluğu niteliğindedir! Çeşitli Zoom görüşmeleri ve etkinlikler ile yarışma haricinde de müzikal etkinlikler ve projeler 1 yıldır sürmeye devam etmektedir. Bu şekilde kadının toplumdaki yeri ve görevleri için belirlenen klişeleri yıkıp tüm kalıplardan uzak bir şekilde özgürleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yarışma sayesinde dünyada ve Türkiye’de önümüzdeki yıllarda ‘kadın davulcu’ yerine sadece ‘davulcu’ tabiri kullanılarak müziğin evrenselliği ve cinsiyetsizliğinin vurgulanması öngörülmektedir.

En çok katılımcıya sahip bölgesel yarışma

Geçtiğimiz yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenen Hit Like A Girl (HLAG) Türkiye’ye katılım 2021 yılında tüm bölgesel yarışmalar arasında en çok katılımcıya ev sahipliği yapan yarışma oldu. Yarışmaya 63 kadın davulcu katılım gösterdi. Bölgesel yarışmalar arasında ilk kez 2021 yılında düzenlenen HLAG Türkiye’ye ilginin ve katılımın bu denli yüksek olması ana yarışma sorumluları ve organizatörleri tarafından da dikkatleri çekmeyi başardı. Katılımın yoğunluğundan dolayı yarışmanın hazırlık sürecinde belirlenen üç jüri üyesine bir yeni jüri üyesi eklenmiş ve Türkiye yarışması için -18 ve +18 kategorilerinde oylama gerçekleştirilmiştir.

Geçen yıl birlikte çalışılan jüri üyeleri;

-18 kategorisinde Lale Kardeş ve Alpdoğan Türeci,

+18 kategorisinde Volkan Öktem ve Aslı Polat’tır.

Uluslararası yarışmada geçtiğimiz yıl farklı kategorilerde iki yarışmacı derece aldı

2021 yılında yarışmanın ilk Zoom görüşmesine 51 kişi katılmışken 2022’de ikinci yarışma için bu sayı 244’e yükseldi. İlk yılında yarışmanın duyurulması ve katılımcılara ulaşılması aşamasında, sosyal medya üzerinden 150’den fazla kadın davulcuya ulaşıldı ve bunların yarısı yarışmaya katılım gösterdi. Gelecek yıllar için bu sayının giderek artması ve daha çok kadın davulcuya ulaşılması bekleniyor.

HLAG ana yarışma sorumluları da Türkiye kolundaki gidişattan memnuniyetlerini dile getirirken, gelecek yıllarda da birlikte bu yarışmayı sürdürmek için sabırsızlandıklarını bildirdiler.

Önceki İçerikSelin’den yeni single: “Asi”
Sonraki İçerikJasmor’un ilk solo albümü: Deli Dereden Saykodelik Türküler
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments