İlkyaz’ın yeni sayısı, yeni logosuyla birlikte okurların karşısında

0

Aralık 2018’de yayın yolculuğuna başlayan ve başlangıçtan bu yana 13 farklı ülkede genç yazarları tanıtmış olan PEN International destekli genç yazarlar platformunun yeni sayısı Vardal Caniş tarafından tasarlanan yeni logosuyla birlikte yayımlandı.

2018’in Aralık ayında bu işbirliğine Norveç PEN merkezi öncülük etmişti. Ocak ayı için aynı rolü PEN Almanya merkezi üstlendi, Şubat’ta işbirliğimiz Belçika/Flemen PEN ile devam etti. Mart ayı yazıları için aynı rolü PEN Fransız Merkezi üstlendi ve bir ay boyunca okurlarına ve üyelerine genç yazarlarımızı Fransızca’da tanıttı. Nisan ayı yazılarını tanıtma görevi ise PEN Güney Afrika’daydı. Mayıs ayında yazarlarımızı İskoçya’da, İskoç PEN ile tanıtıldı. Haziran ayı yazarlarımızın yazıları ise Katalan PEN merkezinin tatil olması ve ağır siyasi gelişmelerden süregelen yoğunluğu sebebiyle Katalunya’da Ekim ayında yayımlandı. Temmuz yazılarımız ve yazarlarımızın sınır ötesi seslerini yükseltmek için ortaklığımız PEN Moskova Merkezi ile yapıldı. Ağustos’ta PEN Kanada, Eylül’de PEN Venezuela, Ekim yazıları içinse PEN Hırvatistan ile çalıştıktan sonra Kasım ayı eserleri için partnerimiz Galler PEN, Aralık eserleri içinse PEN Danimarka oldu. Ocak ayında ise yazarlarımızın eserleri İngilizcenin yanında Belarusçaya da çevrilerek Belarus PEN Merkezi tarafından tanıtılmıştı.

Bu sayının ana yazarları:

İki Buçuğa Simit (A simit for two and a half liras) başlıklı öyküsüyle Şimal YANPINAR,

Bir Akşamüstü (An afternoon) başlıklı öyküsüyle Kerime SAK,

Tahmin (Prediction) başlıklı şiiriyle Ali Osman TAŞLI,

Çalışmalara ulaşmak için: https://www.ilkyaz.world/2020/11/03/ilkyazin-yeni-yazilari-yeni-logosu-ile-yayinda/

Bu sayının kalemdaşları:

Kiralık Gelinlik başlıklı öyküsüyle Ezgi Bektaş,

Doğu başlıklı şiiriyle Ceren Karaaslan,

Susarış başlıklı şiiriyle Mehmet Alperen Duran,

Yaşatmanın Reklamı başlıklı şiiriyle Hüsamettin Yıldız,

Kimsesiz Evren başlıklı çalışmasıyla Elif Beyza Zengin,

Başlıksız şiiriyle Gizem Sever.

Çalışmalara ulaşmak için: https://www.ilkyaz.world/category/kalemdas/

Bu sayının 15 yaş altı yazarları:

Meraklı Kâşifler (Curious Explorers) başlıklı metniyle Lina Ertan (9)

Yolculuk (Journey) başlıklı kısa öyküsüyle Zeynep Bekar (12)

Yayınladığımız edebi metinlerin türlü sanat formlarında yeniden inşasını mümkün kılmak adına yazar-sanatçı iş birliğine ön ayak olmak ve farklı ifade dalları arasında bir ilham penceresi yaratmak amacıyla başlattığımız Edebiyat+ bölümümüze göz atmak için: https://www.ilkyaz.world/edebiyat/

İlkyaz, genç yazarları ve eserlerini dünya kamuoyuyla tanıştırmaya devam edecek.

Her ay üç genç yazar ve kısa eserinin (kısa öykü veya şiir) önce İngilizceye, ardından o ay iletişime geçilen PEN Merkezine göre değişen ikinci bir dile çevrildiği uluslararası proje diğer aylar da Türkiye’den 35 yaş altı genç kalemlerin başvurularına açık olacak. Kurucusu ve yayın yönetmeni Ege Dündar, yöneticisi Irmak Ertaş olan, Danışma Kurulu ise Halil Gediz ve Özge Sargın isimlerinden oluşan İlkyaz’a [email protected] e-posta adresi üzerinden isim, soyisim ve yaşınızla birlikte yazılarınızı ulaştırarak başvuru sağlayabilirsiniz. Yayımlanan yazıların ve diğer kazanımların basılmasının ve beraberinde etkinliklerde de tanıtılmasının planladığı platformda, ayrıca yazısı kabul edilen ana yazarlara honorarium adı altında 55 pound’luk bir ödeme de yapılıyor.

Önceki İçerikIskandar Widjaja’nın yeni single’ı: “PAPA”
Sonraki İçerikYine Yeni Yeniden 90’lar Podcast’ten yeni röportaj serisi: 8+1
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments