Güneş Özgeç’ten yeni tekli: “Güneş Yüzüm”

Güneş Özgeç, yeni teklisi Güneş Yüzüm'ü “Kimsenin kendisi olmaya izin verilmediği bir dünyaya karşı uyanık olmanın ve direnmenin şarkısı” olarak tarif ediyor.

0

Alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından Güneş Özgeç’in yeni teklisi “Güneş Yüzüm” çıktı.

31 Ocak’ta yayınlanan ve sanatçının alıştığımız akustik sound’una elektronik müziği de dahil eden şarkının yapımcılığını, Büyük Ev Ablukada‘da çalışmalarıyla tanıdığımız Başar Yurtçu ve Cem Yılmazer üstleniyor. Güneş Özgeç’in “Kimsenin kendisi olmaya izin verilmediği bir dünyaya karşı uyanık olmanın ve direnmenin şarkısı” olarak tarif ettiği “Güneş Yüzüm”, dijital müzik kanallarından dinlenebilir ve indirilebilir.

Gerek sesi gerek müziğiyle alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından biri olmayı başaran, 2018’de yayınladığı teklileri Kahve, Ikaria ve Sonbahar ile önemli bir dinleyici kitlesi yakalayan Güneş Özgeç’in yeni teklisi “Güneş Yüzüm” çıktı. 31 Ocak’ta dijital müzik kanallarında yayınlanan, sözü ve müziği Güneş Özgeç’e ait olan şarkının yapımcılığını Korhan Futacı, Büyük Ev Ablukada gibi sanatçı ve gruplarla yaptığı albümlerle tanıdığımız Başar Yurtçu ile ödüllü ses ve sahne tasarımcısı olmanın yanı sıra, Büyük Ev Ablukada’nın Afordisman Salihins’i kimliğiyle de bildiğimiz Cem Yılmazer üstleniyor.

Uyanık ve direnen Güneş’in sözleri

Güneş Özgeç, yıl ortasında yayınlanacak teklilerinin habercisi olduğunu söylediği şarkının kişisel olduğu kadar dinleyicinin de kendini bulacağı bir direnişin hikâyesini anlattığını belirtiyor ve şunları söylüyor: “İnsanların kendi elleriyle kurduğu ve kimsenin kendisi gibi olmasına izin verilmediği bir dünyaya karşı yazılmış bir şarkı ‘Güneş Yüzüm’. Özgürlüğe, aşka, ruha dair olanları görmezden gelen, insanların yalnızca kendi istediği şekilde, kurduğu bir makine içinde yaşamasını isteyen bu sisteme karşı uyanık olan ve direnen birinin sözleri bunlar. Biraz da, içimdeki karanlığa karşı mücadelemi müziğe döküp, bu yükten kurtulmak için de yazıldı.”

“Bizim şarkımız oldu”

Önceki şarkılarına hakim olan akustik müziği bu kez elektronik bir sound ile besleyen sanatçı, Başar Yurtçu ve Cem Yılmazer’in ortaklığında hazırlanan şarkının yapım süreci için de, “Şarkılarıma ilk kez başka müzisyenlerin de elinin değmesi, değişik ve özgürleştirici bir deneyim oldu benim için. ‘Güneş Yüzüm’ü Haziran 2019 ile 2020’nin ilk günleri arasında tamamladık; bütün bu süreçte ‘benim şarkım’, ‘bizim şarkımız’ oldu. Önceden hep yalnız oynardım, şimdi ise sevdiğim ve müziğine güvendiğim insanlarla birlikte üretmenin keyfine eriştim” diyor ve bu ekiple birlikte hazırlanan yeni şarkıların da yolda olduğunu söylüyor.

Vokallerde ve akustik gitarda Güneş Özgeç’in, elektro gitar ve synthesizer’da Başar Yurtçu ile Cem Yılmazer’in yer aldığı şarkının mix’lerini Başar Yurtçu üstlenirken, mastering’i Çağan Tunalı tarafından yapıldı. Kapak fotoğrafı ve tasarımının Merve Terzioğlu’na ait olduğu “Güneş Yüzüm”, sanatçının resmi dijital müzik kanallarında dinlenebilir ve indirilebilir.

Güneşli şarkılar

Gitar çalınıp beste yapılan, şiirler okunan bir evde dünyaya gelen Güneş Özgeç, 7 yaşında seslendirme yapmaya, televizyon için şarkılar söylemeye, 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek keman öğrenmeye başladı ve o günden bu yana da müziği hiç bırakmadı. Türkiye konserlerinde eşlik ettiği Belle and Sebastian’ın yanı sıra, Rashit, Mor ve Ötesi, Direc-t, Ömer Özgeç, Şenova Ülker, İdil Biret, Suna Kan, Ayşegül Sarıca, Shlomo Mitz, İbrahim Yazıcı gibi bir çok isimle sahnede ve stüdyoda çalan sanatçı 2018 yılında, kendi yazdığı, bestelediği ve düzenlediği Kahve, Ikaria ve Sonbahar adlı şarkılarını tekli olarak yayınladı. 2019 yılı boyunca solo konserlerinin sürdürdü ve ayda bir Nayah’ta düzenlenen Ayda Bir Güneş adlı konser serisinde, Batuhan Polat, Gülinler, Nilipek., Birkan Nasuhoğlu, Kalben gibi kuşağının önemli ozanlarını ağırladı. Güneş Özgeç, Ayda Bir Güneş programına devam ediyor ve 2020 boyunca yayınlayacağı yeni şarkılarının hazırlıklarını sürdürüyor.

Önceki İçerikBorusan Contemporary’nin yönetimine Dr. Kumru Eren atandı
Sonraki İçerikYer, Arada ve Yersizlik ile “Varmak Üzere” bir yolculuk…
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments