6.7 C
İstanbul
Salı, Mart 19, 2024

Koridor

Koridor benim yolculuğum aslında. Geçmişte radyodaki ilk programlarımdan birinin ismi, İlhan İrem’den kaynaklı bir yol mekanı, kendimi bulma, sesimi duyurma derken; yıllar sonra yazılarımın yolculuğunun mekanı oldu şimdi de… “Ben, koridorun öteki ucundayım sizin yolunuz uzun lakin…”

Koridor’daki yazı yolculuğuma umarım eşlik edersiniz. “Kavuşmamız şarkı şarkı olacak. Yürüyün. Öyle çılgın… Öyle sakin…” diyen üstadın sözü üstüne söz söylemek gibi olmazsa; kavuşmalarımız her konuda ve her şeye ait bir “Koridor” burası.

-Beyza Cumbul-

Ayın Görünmeyen Yüzü


Ne senin hangi sıfatla bu satırları okuduğuna dair bir fikrim var ne de sen okurken kaç yaşında olacağıma dair en ufak bir tahminim. Ya ben bir şeyler yazdım bir baksana dediğim bir arkadaşım mısın, bilmiyorum. Belki daha önce hiç gitmediğim bir şehirde oturan akrabamsın, belki eski bir aşkım ya da arkadaşım. Hatta belki de hayatım boyunca yüzünü bile görmeyeceğim ama daha önemlisi bir şekilde benimle aynı şeyleri hissetmiş bir yabancısın.

Merhaba!

Artık birbirimize yabancı kalmayalım diye hissettiklerimizi anlatmak için buradayım ve sen de artık bu işin içindesin. Eğer çok önemliyse bilmen, dünyasını kar küresine sığdırmış bir kadınım ve sen de oraya davetlisin.

-Gizay Tabanlıoğlu-

Bin Doz Mag

Çok sevdiğim bir Melis Danişmend şarkısıdır Bin Doz Öfke. 8 yıldır bu isim altında birçok şeyi başarmış bulunmaktayım ve bunun için kendisine sonsuza kadar minnettarım. Neden öfkelisin diyorlar bana genelde. Aslında çok pozitif ve her şeye gülen bir insanım. Yazılarımda bu yansıyorsa affola ama şurada iki lafın belini kırıyoruz. It’s Only Rock’n Roll…

Aklınıza gelebilecek her türlü şey için sizinle kavuşmaktan büyük bir mutluluk duyarım. Çoğu zaman elimde kalem ve defter ile aklıma geleni kağıda yazmakla meşgulüm Zamanım müzik ile değerli. Müzik konuşalım mı?

-Buket Kalkan-

Hobi ve Yaşam

Resim, heykel, tezhip, ağaç işleri, outdoor kampçılık, dağcılık, maketçilik, fotoğrafçılık, minyatür sanatı, akvaryum, balık avcılığı, bahçe-botanik, koleksiyonculuk, doğada hayatta kalma teknikleri ve daha bir sürü hobi ve outdoor yaşam ile ilgili, bilgiler, tüyolar, tanıtım ve röportajlar…

-Abdurrahman Özdemir-

Kendine Ait Bir Oda

Ne demiş Virginia Woolf aynı adlı kitabında; “Hayatı nasıl ele alacağınız hakkında sizi daha başka nasıl yüreklendirebilirim?” Benimki de bir kendini yüreklendirme hikayesi. Kendini kaybetme. Bulma. Arama. Aramayı bırakma ve özgürleşme masalı. Birçok yazar ya da ressam için, bütünüyle ruhun yolculuğunda giydiği kıyafetler değil midir aslında kelimeler? Arada suskunlaşır. Çırılçıplak kalıverir.
Arada dışarı atar kendini. Kıyafetlerini giyer. Gezinir ve kelimelerle hem kendini hem insanları buluşturur.

Bu oda da atölyem ile aynı ismi taşıyor. Yaratıcılığımın dışavurumunu, bu odanın kapalı kapılarının ardında gerçekleştiriyorum. Ve şimdi hafif araladım.
İçeriden ışık sızıyor. Sizi içeri buyur ediyorum: Hoşgeldiniz.

-Ezgi Demir-

Hayatın Renkleri


Sanatı yaşamımızın hangi döneminde yakalarsak yakalayalım bize verdiği pek çok şey var. Mesela ben matematik ve fen ağırlıklı bir eğitim sonrasında İngiltere’de yaşamaya başladığım yıllarda sanatla iç içe oldum. Sanatın her bir dalının, insanı ne kadar çok etkileyebileceğini hatta insanoğlunun yaralarını nasıl iyileştirebileceğini fark ettim. Lloyd Webber’den, Banksy’ye, David Hockney’den Lucian Freud’a pek çok sanatçının eserleriyle yollarım kesişti.

Burada sizlerle sergilerden müzikallere, danstan tiyatroya,… Yani hayatımın içinde sanata dair ne varsa sizlerle paylaşmayı umuyorum.

-Ali İhsan Api-