“2022 FIFA Dünya Kupası” öncesi Katar’da açılacak 10 yeni otel ve turistik mekân tanıtıldı

Katar Turizm, Katar’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası için tamamlanacak yeni projeleri duyurdu.

0

Katar Turizm, 21 Kasım-18 Aralık2022 tarihleri arasında Katar’da gerçekleştirilecek FIFA Dünya Kupası™ Katar2022 öncesinde tamamlanacak projelerini açıkladı.

2022 FIFA Dünya Kupası’nın yapılacağı Katar’da bir yıllık geri sayım başladı. Katar Turizm, turnuva başlamadan önce açılacak olan 10 yeni otel ve turistik mekanı görücüye çıkarıyor.

Katar Turizm daha önce ülkedeki 100’den fazla otel ve apartın tanıtımını yapmıştı. Katar’ın turnuva kapsamında ağırlayacağı bir milyonu aşkın spor severe, hazırlık aşamasında bu turistik merkezlere, 12 ay içinde 40 tane daha eklenecek.

Katar, talebi karşılayabilmek amacıyla mevcut tüm konaklama hizmetlerini devreye sokmaya hazırlanıyor. 2022 yılı için taraftarlara çölde kamp yapmak, geçici bir süreliğine demir atan cruise gemisinden Doha’nın şehir siluetini izlemek gibi çok çeşitli ve yaratıcı seçenek sunuluyor. Katar, 28 gün sürecek olan turnuva boyunca kalması beklenen bir milyondan fazla futbol tutkunu için 130.000 odaya kadar konaklama kapasitesi sunacak.

Katar Turizm’in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel konuyla ilgili şunları söyledi: “Futbol taraftarlarını birbirinden farklı fevkalade konaklama seçenekleri bekliyor. Ziyaretçilerimizin Katar’ın ve Orta Doğu’nun misafirperverliğini tatmasını ve Katar’a tekrar gelmeyi iple çekecekleri unutulmaz bir deneyim yaşamasını istiyoruz. Spor severlerin, futbol seyrinin yanı sıra Katar’ın turistik seçeneklerini keşfe çıkmasını öneriyoruz. Ülkenin yerel mutfağından müzelerine, kum tepelerinde gezintiden spa ve sahillerde gevşemeye; burada herkese hitap edecek bir şey var.”

Nefes kesen 10 yeni otel ve turistik mekan:
#İsimKonumHakkında
1Qetaifan Island NorthLusail yakınıKatar’daki ilk “Eğlence Adası” olarak duyurulan bu proje; lüks bir tesis, son teknoloji ürünü bir su parkı, beach club, mağazalar, hem ticari ofisler hem de konutlar içeren kuleler içerecek. Adanın konumu, 2022 FIFA Dünya Kupası™’nın finallerinin yapılacağı Lusail Stadyumuna yakın olacak.
2Katara TowersLusail Marina BölgesiLusail’de beş yıldızlı bir otele ev sahipliği yapan simgesel kuleler, geleneksel kılıçları temsil eden mimari yapısıyla Katar’ın ulusal mimarisinin bir imzası niteliğinde. Bina aynı zamanda Katar’daki ilk Fairmont ve Raffles markalarını da bünyesinde barındıracak.
3Place VendômeLusailKatar’ın Lusail şehrinde açılması planlanan Place Vendôme; alışverişi, dinlenceyi ve eğlenceyi bir araya getirecek. Bu proje iki adet beş yıldızlı otele (Le Royal Méridien ve bir Luxury Collection oteli olan Palais Vendôme), kiralık ve eşyalı dairelere (Le Royal Méridien Residences), 560 mağazaya ve kafeler ve restoranlarla çevrili harika bir açık meydana ev sahipliği yapacak.
4RosewoodDoha MerkezKatar’ın mercan kayalıklarından esinlenilerek inşa edilen iki büyüleyici kulede yer alan Rosewood Doha ve Rosewood Residence Doha’da bir lüks otel, spa merkezi ve tam teşekküllü bir fitness alanı bulunacak.
5Aljaber Twin TowersLusail Marina Bölgesi22 katlı Aljaber kulelerinden biri, Marina bölgesinde yer alacak ve apartları, süitleri, çatı havuzu ve Körfez manzaralı restoranıyla hizmet verecek.
6Pullman DohaWest BayModern bir gökdelende hizmet verecek olan beş yıldızlı Pullman Doha West Bay, Doha’nın seçkin semtlerinden birinde bulunuyor.
7Dream DohaDohaDream Hotel Group’un Körfez’deki amiral gemisi olması planlanan bu 266 odalı emlak projesi; sekiz farklı restoran ve gece hayatı seçeneğini, 35 rezidans dairesini ve gösterişli bir havuz alanını aynı anda bünyesinde barındırarak, sektörü adeta tanımlayan bir konaklama deneyimi yaratacak.
8The St. Regis Marsa Arabia IslandThe Pearl-QatarOryantal kültürün zengin geleneğine bir övgü niteliğindeki The St. Regis Marsa Arabia Island, The Pearl-Qatar; onu Katar’daki tüm projelerden ayıran benzersiz ve bağımsız konumuyla nadide bir vaha sunuyor.
9ME DohaDohaTesis 235 oda, konferans ve toplantı salonları, farklı restoran seçenekleri ve bir adet sonsuzluk havuzu ile hizmet verecek.
10West WalkAl WaabDoha’nın en popüler semtinin tam ortasında yer alan çok amaçlı eşsiz bir tesis. Tesiste dört yıldızlı bir otel, sinema, süpermarket, çok sayıda kafe ve mağaza bulunuyor.

Son iki yılda kaydedilen gelişmelere ve açılan mekanlara yenileri eklendi. İngiltere Dünya Spa Ödülleri tarafından “2020 Yılı En İyi Wellness İnziva Merkezi” seçilen öncü destinasyonlardan biri olan Zulal Wellness Resort by Chiva-Som da heyecanlı bir bekleyişin ardından bu ay kapılarını ziyaretçilere açtı.

Zulal, Orta Doğu’daki en büyük wellness destinasyonu olma niteliği taşıyor. Toplamda 280 bin metre kare alana yayılan tesis iki kısımdan oluşuyor: Zulal Serenity yetişkinleri hedeflerken Zulal Discovery aileler için tasarlanmış.

Katar’daki bir yeni heyecan verici gelişme de Banyan Tree Doha’nın açılışı oldu. Bu beş yıldızlı tesis, ünlü iç mimar Jacques Garcia tarafından zarafetle tasarlandı. Otelde, 18. yüzyıl yemek kitabı Il Cuoco Galante’den esinlenilen Il Galante adında bir otantik İtalyan restoranı da yer alıyor.

Öte yandan, ülkede yeni tema parkların da açıldığını belirtmekte fayda var. Bunların arasında Hilton Salwa Beach Resort & Villas’ta yer alan ve 28 adet nefis kesici su kaydırağı ile ülkenin en büyük aqua parkı olan Desert Falls Water & Adventure Park da yer alıyor. Temmuz ayında açılan Quest tema parkı ise dünyanın en yüksek kapalı serbest düşüş kulesini ve hız trenini barındırıyor.

Mevcutta 180’den fazla tesisin yer aldığı Katar’da açılan her yeni otel ve turistik mekan, ülkenin portföyüne eşsiz tecrübeler katıyor. Ülkenin birinci önceliği, Katar’ı ziyaret eden tüm taraftar ve turistlerin baştan sona güvenli ve sorunsuz bir seyahat gerçekleştirmesi.

Katar, suç oranları ve genel güvenlik bağlamında Numbeo tarafından istikrarlı bir biçimde dünyanın en güvenli ülkesi olarak gösteriliyor. Katar’da ortalama sıcaklığın 18-24°C olduğu kasım ve aralık ayları, sporcular ve spor severler için mükemmel koşullar sunuyor.

Katar;

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi’nin çevrelediği bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginleri içtenlikle karşılıyor; 95’ten fazla ülkeden ziyaretçiler Katar’a vizesiz giriş yapabilir. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliğe sahip turistik mekanlara sahiptir. Ancak bunlarla sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, “FIFA World Cup Qatar 2022™” gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor.

Katar Turizm;

Katar Turizm kuruluşu; Katar’ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Katar Turizm 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar yılda ülkeye 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi getirmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen turistik destinasyon haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Web sitesi: www.visitqatar.qa
Twitter: @VisitQatar
Instagram: @VisitQatar

Önceki İçerikİrem Arslan’ın ilk şarkısı: “Pembe”
Sonraki İçerikZeynep Halvaşi’nin ilk albümü: “Hazan Kadını”
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments