2024 Ibsen Ödülü’ne Lola Arias layık görüldü

Lola Arias'ın çok yönlü sanat kariyeri, Uluslararası Ibsen Ödülü ile onurlandırıldı.

0
Lola Arias

Yazar, müzisyen, oyuncu, yönetmen ve film yapımcısı Lola Arias, 2024 Uluslararası Ibsen Ödülü‘nü kazandı.

Lola Arias, bir yazar, tiyatro ve film yönetmenidir. Yirmiden fazla tiyatro oyunu ve iki film yazıp yönetmiş ve birçok sergi ve mekâna özgü proje oluşturmuştur. 2007’den beri belgesel tiyatro alanında çalışmaktadır ve farklı olayları veya tarihsel deneyimleri yaşamış insanlarla işbirliği yaparak ondan fazla oyun yaratmıştır. Ödül hakkında Lola Arias, “Bu ödül, çalışmalarıma devam etme umudu ve güveni veriyor. Projelerimin 20 yılı aşkın süredir yapıldığı önemini tanıyor ve olasılıklar sağlıyor.” diyor.

Ekim ayında, izleyiciler Oslo Ulusal Tiyatro’nun ana sahnesinde en son eserini deneyimleyebilirler. “The Days Out There“, birkaç yıl boyunca Arjantin hapishanelerinde zaman geçirmiş ve şimdi özgür olan kadınlar ve transgender bireyler tarafından canlandırılan bir müzikal belgesel tiyatro eseridir.

Uluslararası Ibsen Ödülü komitesi, “Onun tiyatrosunun, çağdaş toplumla etkileşimde bulunduğunu, hiçbir entelektüel üstünlüğün veya kibirin olmadığını” ifade ediyor. “Lola Arias, film ve tiyatro, müzik ve performans, şiir ve düzyazı, tiyatro ve yaşam, doğum ve ölüm arasındaki alanlarda çalışırken, miras aldığımız tarihlerin karmaşıklığını ve bu tarihlerden hangi anlatıları seçtiğimizi tanıyan dikkate değer bir eserler dizisi yaratıyor.” diye devam ediyor komite.

Uluslararası Ibsen Ödülü’nün önceki kazananları arasında Back to Back Theatre, Taylor Mac, Christoph Marthaler, Forced Entertainment, Peter Handke, Peter Brook, Ariane Mnouchkine, Heiner Goebbels ve Jon Fosse gibi tanınmış sanatçılar bulunmaktadır.

Önceki İçerikTavla oyununun atası Alanya’da bulundu
Sonraki İçerikNew York Mahkemesi: “Sotheby’s Tiepolo tablosuyla ilgili bilgileri açıklamalı”
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments