Bilge Günaydın’ın ilk albümü: “Daydreams”

Bilge Günaydın’ın ilk albüm projesi “Daydreams” 20 Mart tarihinde Ada Müzik etiketiyle tüm dijital ortamlarda müzikseverlerle buluştu. Albüm, CD formatında da yakın zamanda piyasaya çıkacak.
Daydreams, Bilge Günaydın’ın ilk albüm projesi. Albümde tamamı piyanistin kendi beste ve aranjmanlarından oluşan sekiz parça yer almakta. Merkezine quintet müziğini alarak, iki saksofon arasındaki aranjman oyunları ve güçlü melodik yapılar ile kurgulanan müziklerden oluşan bu albümde, çok değerli müzisyenler çaldı.
Saksofonlarda Serhan Erkol ve Tamer Temel, piyano ve synthlerde Bilge Günaydın, kontrbasta Kağan Yıldız ve Apostolos Sideris ve davulda Berke Özgümüş albümün çekirdek kadrosunu oluşturdu. Piyanistin ikinci yeni edebiyatının en önemli şairlerinden Cemal Süreya’nın Üvercinka isimli şiirine ithafen bestelediği “Üvercinka” ve adını, çalan müzisyenlerin ortaya koyduğu kollektif ruhtan ve armonisine çok-kültürlü tarihi ile ilham olmuş İstanbul’dan alan bir diğer bestesi “İstanbulin Cats” isimli müziklerde ise, Cenk Erdoğan perdesiz gitarıyla yer aldı. Albümün bir diğer konuğu ise, “Snow” isimli parçada sesiyle yer alan Esra Kayıkçı oldu.
Mixler Hayyam Stüdyolarından Sinan Sakızlı’ya, mastering ise Grammy ödüllü ses mühendisi Dave Darlington’a ait. Müzik yazmak aslında tüm o teorik gereklilikleri geride bırakabildiğiniz noktada hayal kurmak ve bu hayallerle özgürce kendinize ait bir alan yaratmak üzerine ilerleyen bir süreç. Adının işaret ettiği üzere “Daydreams” isimli bu ilk albümde de Bilge Günaydın, hayatın akışı içerisinde ayrıştırdığı kendi öznel dünyasını dinleyici ile buluşturuyor.
Etiketler albümapple musicBilge GünaydınDaydreamsdinleSpotify
0 yorum “Bilge Günaydın’ın ilk albümü: “Daydreams””