Ebru Cündübeyoğlu’nun ilk romanı: “Ferda”

0

Ekranların ve tiyatro sahnelerinin en sevilen isimlerinden Ebru Cündübeyoğlu, ilk romanı Ferda’yı okurlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşıyor.

Sürprizlerle örülü, merak uyandıran kurgusuyla dikkat çeken Ferda; kendisi de bir yazar olan Alzheimer hastası bir kadının hikâyesini, onun sımsıcak iç sesiyle anlatıyor. Ferda, hep kitap logosuyla 18 Ocak’ta raflarda!

Hem kamera karşısında hem de tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşmaya devam eden Ebru Cündübeyoğlu, şimdi de yeni kitabı Ferda ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ferda, daha önce Aşılı Kolum adlı bir şiir kitabı yayımlayan Cündübeyoğlu’nun ilk romanı.

Emekli felsefe hocası Ferda, Şile’de tek başına yaşamaktadır. Yazdığı fantastik romanlarla edebiyat dünyasında kendine hatırlı bir yer edinen Ferda gitgide yazmakta zorlandığını, soyut düşünme yeteneğini kaybetmeye başladığını fark eder. Yazdıklarının arası iyice açılmaya başlayıp birtakım unutkanlıklar da baş gösterince doktora gitmeye karar verir. Konulan teşhis, hayatının iplerini sıkı sıkı tutmaya alışkın, yaşamını beyniyle yöneten Ferda için tam bir yıkım olur. Alzheimer beynini tamamen ele geçirip bedenini boş bir kabuk haline getirmeden harekete geçmek zorundadır. Canından çok sevdiği kızına yük olmamak Ferda için hayat memat meselesidir artık.

Ferda, 18 Ocak’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU HAKKINDA

10 Eylül 1974 yılında Almanya’nın Heilbronn şehrinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Kariyerine 1993 yılında televizyon sunuculuğuyla başladı. 1997 yılına kadar pek çok programın yapım ve sunumunda yer aldı. Televizyon dizileriyle başlayan oyunculuğu sahneye taşıyıp 1999’da tiyatro dünyasına adım attı. 2005 yılında Aşılı Kolum adlı şiir kitabı yayımlandı. Sanatçının 2013 yılında çıkardığı bir de müzik albümü vardır. Bir kız çocuğu annesi olan Cündübeyoğlu, gerek kamera karşısında, gerek tiyatro sahnesinde yer alarak seyircisiyle buluşmaya devam etmektedir.

Bilgi için:    

www.hepkitap.com.tr

www.facebook.com/hepkitapp

www.twitter.com/hep_kitap

www.instagram.com/hep_kitap

Önceki İçerikBruce Pennington ve Bilim Kurgu Sanatı
Sonraki İçerikAtari Kasedi’den ihmallerin aldığı canlar için yeni tekli; NEFES ALMAYAN HAYATLAR…
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments