“1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali” başlıyor

İlk kez düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, Eylül ve Ekim ayları arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

0

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 21 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, efsanevi çellist Gary Hoffman, piyanist Caspar Frantz, keman sanatçısı Svetlin Roussev gibi usta isimleri ağırlayacak.

Ülkemizde klasik müziğin gelişmesi ve genç sanatçıların yeni mecralar bulabilmesi için Boğaziçili sosyal girişimciler ve genç sanatçılar tarafından yaklaşık iki yıl süren çalışmalar sonucu hayata geçirilen festivalin teması “Doğa ve İstanbul” olarak belirlendi.

‘Müzik, doğayı iyileştirecek’ ve ‘Gençler, İstanbul’u iyileştirecek’ sloganlarıyla yola çıkan festival kapsamında düzenlenecek masterclass’lar ile usta sanatçılar, genç yıldızlarla buluşacak ve deneyimlerini aktaracak. Festivalde aynı zamanda genç müzisyenlere dünyaya açılma fırsatı da sunulacak.

Bu yıl ilki gerçekleşecek İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, usta müzisyenlerle, Türkiye’nin genç yeteneklerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. ‘Müzik doğayı iyileştirecek’ ve ‘Gençler İstanbul’u iyileştirecek’ sloganlarıyla yola çıkan festivalin teması da ‘doğa ve İstanbul’ olarak belirlendi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek festival 21 Eylül-2 Ekim 2021 tarihlerini kapsayacak. Festivalde, ana konserler, belgesel gösterimleri, gençlerin ustalarla bir araya geleceği ‘Gençler İstanbul’u iyileştirecek konserleri’ ve söyleşiler yer alacak.

Gençlerden İstanbul’a hediye

Festival Direktörü Aycan Altungül, Sanat Yönetmeni Nil Kocamangil ve festival partnerliğini üstlenen Locksbridge kurucuları Duygu Esenkar ile Onur Tahmaz Türkiye’de klasik müziğin gelişmesi, sanatçıların yeni mecralar bulabilmesi için çalışan sanat sever genç girişimci isimler olarak öne çıkıyor. Festival Direktörü Aycan Altungül festivali, “Gençlerden İstanbul’a hediye” ifadeleriyle tanımlıyor. Festivalin manifestosunu birlikte kaleme alan Altungül, Kocamangil, Esenkar ve Tahmaz manifestoda, “Biz; müziğin iyileştirici gücüne inanan ve müzikte bulduğumuz gücü doğa için, İstanbul için en çok da gençler için paylaşmayı amaçlamış girişimcileriz.

İstanbul için söyleyecek sözü olan, yaşanılabilir bir dünya endişesi olan bireyler olarak; hayallerimizi, geleceğe dair umutlarımızı, heyecanımızı ve enerjimizi birleştirip İstanbul’a yeni bir festival kazandırmak için yola koyulduk. Festivalimiz boyunca siz sanatseverler ile birlikte Lucas & Arthur Jussen, Gary Hoffman, Svetlin Roussev, Caspar Frantz ve daha birçok usta sanatçının oda müziğinin zengin repertuvarından seçkileri seslendireceği konserlerde müziğin özüne doğru bir keşfe çıkacağız. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kurucu ortakları; Viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil, eğitmen Aycan Altungül, sosyal girişimciler Onur Tahmaz ve Duygu Esenkar olarak diyoruz ki; müzik doğayı, gençler İstanbul’u iyileştirecek. Festivalimiz ilk yılında, “İstanbul’a ve Doğaya Sorumluluk”u ele alıyor. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali olarak, her yıl farklı bir tema özelinde gerçekleşecek ve müziğin yaşamla iç içe olduğunu hatırlatacak konserlerin yanı sıra, deneyimlerin paylaşılacağı söyleşiler, akademiler, belgesel gösterimleri ve gençlik konserlerimiz ile herkesi beraber dinlemeye, beraber izlemeye ve beraber konuşmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

“Daha fazlasını şimdiden hayal ediyoruz”

Türkiye’nin ilk ve lider uluslararası klasik sanatçı menajerliği ajansı olan LocksBridge, kurucularından Duygu Esenkar, “Küresel salgına rağmen festivali gerçekleştiriyor olmamız bizleri daha iyisini hayal etmeye zorluyor. Lucas&Arthur Jussen, Gary Hoffman, Caspar Frantz, Svetlin Roussev gibi usta sanatçıları bir araya getirmek, genç sanatçılarımıza yeni bir mecra kazandırmak çok değerli. İlkini gerçekleştirdiğimiz festivalimizin süreklilik arz etmesi, her yıl daha iyiye gitmesi yalnızca sanatseverler için değil, genç sanatçılarımızın için de büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Festival programında neler var?

Festivalin açılış konseri 21 Eylül Salı günü Lucas&Arthur Jussen kardeşlerin piyano resitaliyle başlayacak. 23 Eylül Perşembe günü Gary Hoffman ve David Selig piyano, keman konçertosuyla sahne alacak. 26 Eylül Pazar günü Hellen Weiss, Gabriel Schwabe ve Caspar Frantz’dan piyanolu üçlü konser, 28 Eylül Salı günü Svetlin Roussev ve Elena Rozanova keman, piyano resitali, 29 Eylül Çarşamba Burak Bilgili, Gökhan Aybulus şan, piyano resitali ve kapanış konseri Borusan Quartet ve Nil Kocamangil ile 2 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

“Gençler İstanbul’u İyileştirecek” konserleri 22 Eylül Çarşamba ile 28 Eylül Salı günleri arasında her gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Festival kapsamında gerçekleşecek belgesel gösterimleri; 22 Eylül Çarşamba Lüfer-Boğazın Prensi, 24 Eylül Cuma Tarlabaşı-Tarlabaşı, 25 Eylül Cumartesi Osmanlı’dan

Cumhuriyet’e Çok Sesli Müzik ve 27 Eylül Pazartesi Kedi CRR Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival Söyleşileri; 22 Eylül Çarşamba Sevtap Çapan ‘Edebiyatta İstanbul ve Boğaz’ hemen ardından Mert Gökalp ile İstanbul Boğazı ve Boğazın Prensi Lüfer üzerine söyleşi, 23 Eylül Perşembe Yekta Kopan ile Söyleşi, 24 Eylül Cuma Seda Özen ile ‘İstanbul’a Sorumluluk’ son olarak 27 Eylül Pazartesi ‘İstanbul’un Dört Ayaklıları’ ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Akademi Kapanış Konserleri; 24 Eylül Cuma, ICFEMA Viyolonsel Akademisi Kapanış Konseri. 27 Eylül Pazartesi ICFEMA Piyano Akademisi Kapanış Konseri ve son olarak 30 Eylül Perşembe günü ICFEMA Keman Akademisi Kapanış Konseri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Önceki İçerikArs Longa’dan yeni şarkı: “Karavan”
Sonraki İçerikEzgi Pekel’in yeni teklisi: “Atlıkarınca”
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments