‘Barış ve Hayat’ı ahşapla anlattı

0

Heykeltraş ve ressam Ayhan Tomak’ın ‘Barış ve Hayat’ adlı sergisi, 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde açılışını gerçekleştirecek. Sergide, ‘Barış Ağacı’ adlı eserini ilk kez sanatseverlerle buluşturacak olan Tomak, böylece dünyadaki barış ihtiyacına dikkat çekmek istiyor.

Bu yıl ‘Ahşap ve Cam’ temasıyla 20.’si gerçekleşecek Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde birbirinden değerli sanatçılar eserlerini sergileyecek. Festivalin en dikkat çekici sergilerinden biri özellikle ahşap yontu üzerine eğitimler de veren Ayhan Tomak’ın ‘Barış ve Hayat’ adlı heykel ve tasarım sergisi olacak. Tomak, merakla beklenen ‘Barış Ağacı’ adlı eserini bu sergide ilk kez sanatseverlerle buluşturacak. Daha önce ‘Hayat Ağacı’ eseriyle de oldukça ilgi gören sanatçı, bu eseriyle dünyadaki barış ihtiyacına işaret etmek istediğini belirtiyor.

Açılış 26 Temmuz’da

1995 yılından itibaren sanat hayatına devam eden heykeltraş ve ressam Tomak’ın sergisinin açılışı 26 Temmuz Cuma akşamı Büyükçekmece Yeni Belediye Binası’nda saat 19.30’da yapılacak. 3 Ağustos’a kadar sanatseverler sergiyi gezerek eserleri inceleyebilecek.

Sergi tarihi: 26 Temmuz – 3 Ağustos 2019
Açılış: 26 Temmuz 2019 Cuma Saat: 19.30
Yer: Yeni Belediye Binası / Büyükçekmece
İletişim için: 0542 320 19 14

Ayhan Tomak kimdir?

1970 yılında Antakya’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında Ressam Erol Deneç önderliğinde kurulan İFAR Resim Grubu’nda yer aldı. Başta İstanbul olmak üzere, yur tiçi ve yurt dışında çeşitli resim sergilerine katıldı. Gazete ve dergilerde illüstrasyonlar, kitap kapak tasarımları yaptı.

2000’li yıllarda ahşabı temel malzeme alarak heykel çalışmalarına başladı. Geçmiş yıllarda edindiği ahşap yontu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini heykellerinde kullandı. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sergilere, ahşap heykel sempozyumlarına katıldı, ahşap yontu workshopları gerçekleştirdi.

Heykel çalışmalarının yanı sıra fonksiyonel sanat alanında da kendi tasarımlarını hayata geçiren sanatçı, yine bu alanda çeşitli firmalara danışmanlık verdi. 2008 yılından bu yana, Helsinki Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesi olan sanatçı, İstanbul’da sanat yaşamını devam ettirmektedir. Balat ve Binkılıç Köyü’ndeki atölyelerinde kendi çalışmalarının yanı sıra ahşap yontu dersleri de vermektedir.

Önceki İçerikKötü haber: Röntgen cihazlarıyla kanser arasındaki bağlantı giderek güçleniyor
Sonraki İçerik“Aşk Tesadüfleri Sever 2″nin çekimleri başladı
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments