SAHA Derneği, Didem Özbek’in eser üretimine destek verdi

0

Çağdaş sanatı desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren SAHA Derneği, 7 Eylül – 11 Kasım 2018 tarihlerinde “Facing Borders” başlığıyla düzenlenen Gwangju Bienali’nde Didem Özbek’in yeni eser üretimine destek verdi.

Didem Özbek, Gridthiya Gaweewong küratörlüğünde, “Facing Borders” başlığıyla düzenlenen Gwangju Bienali’nde 2011 yılında ürettiği “Dream Trip” isimli çalışmasını temel alarak Schengen ülkelerinin sınır düzenlemelerine odaklanan bir yerleştirme sergiliyor. Özbek, turistik posterler, sanatçı kitapları, sesli kitap ve sergi alanının zeminini kaplayan, Schengen vizesinden muaf “Birinci Dünya” ülkelerinin yer aldığı haritadan oluşan yerleştirmesinde seyahat etme özgürlüğü meselesine yönelik gri bir alan oluşturmayı hedefliyor. Sanatçı, “Dream Trip” isimli çalışmasıyla günümüz küresel toplumunda mobilite, mahremiyet, güvenlik ve güç kavramlarına dair sorular yöneltiyor.

Didem Özbek Hakkında

Didem Özbek, Central St Martins College of Art and Design, London İletişim Tasarımı bölümü mezunudur. Enstalasyon, performans, sanatçı kitapları ve basılı materyallerle izleyicinin katılımına açık kavramsal sanat projeleri geliştirmektedir. Aralarında Umetnostna Galerija Maribor (2006), Frieze Art Fair (2008), Museo Madre, Napoli (2009), The Armory Show (2009), Tate Modern (2010) ve Asia Triennial Manchester (2011)’ın da yer aldığı pek çok kurumda karma sergiye katılmıştır. PiST/// International Project Space’in direktörlüğünü yapan Özbek İstanbul’da yaşıyor.

Gwangju Bienali Hakkında

Asya’nın ilk ve en prestijli çağdaş sanat bienali olarak kabul edilen Gwangju Bienali ilk kez 1995 yılında Güney Kore’nin Güney Jeolla eyaleti, Gwangju şehrinde gerçekleşti. 1980’de Gwangju Demokratikleşme Hareketi’nin önderliğinde gerçekleşen ve daha sonra diktatörlük rejimi tarafından bastırılan sivil ayaklanmanın ruhunu yaşatmak üzere kurulan Gwangju Bienali, çağdaş sanata dair küresel bir perspektif sunuyor. Günümüze kadar Kerry Brougher, Sukwon Chang, Okwui Enwezor, Charles Esche, Hou Hanru, Honghee Kim, Yongwoo Lee, Youngchul Lee, Kwangsoo Oh, Wankyoung Sung, Harald Szeemann, Nancy Adajania, Wassan Al-Khudhairi, MamiKataoka, Sunjung Kim, Carol Yinghua Lu ve Alia Swastika’nın küratörlüğünü üstlendiği Gwangju Bienali, uluslarası biennaller arasındaki yeri hızla artmaya devam ediyor.

SAHA Derneği Hakkında

Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak, çağdaş sanatı destekleme amacında birleşen bir grup sanatsever tarafından 2011 yılında kuruldu. Dernek, Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak amacıyla, bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek veriyor. Evrensel değerlere saygılı ve demokratik duruşuyla, Türkiye çağdaş sanatı için özgür bir “saha” oluşturulmasını misyon ediniyor.

Önceki İçerikMehmet Güreli: “The Beatles ve Bob Dylan’dan çok etkilendim”
Sonraki İçerikTiyatro sanatçısı Damla Özen çocuklarla Tiyatro çalışıyor
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments