2024 WGAW Laurel Senaryo Yazarlığı Başarı Ödülü Walter Hill’e verildi

Walter Hill, senaryo yeteneğiyle 2024 WGAW Laurel Ödülü'nü alarak sinema dünyasındaki başarısını taçlandırdı.

0

Senarist, yönetmen ve yapımcı olarak tanınan Walter Hill, 2024 yılında Writers Guild of America West (WGAW) Laurel Ödülü‘nü senaryo başarısıyla almaya hak kazandı. WGAW’a göre bu ödül, sinema edebiyatını ilerleten ve senarist mesleğine olağanüstü katkılarda bulunan kişilere verilmektedir.

Hill’in yazma ve ortak yazma kredileri arasında “The Getaway”, “48 Saat”, “Last Man Standing” ve “Dead For A Dollar” bulunmaktadır. WGAW Başkanı Meredith Stiehm, “Walter Hill’ün endüstri üzerindeki etkisi tartışılmaz. Benzersiz tarzı, onu takip eden senarist kuşaklarını etkiledi ve eğitti. Uzun süreli ünlü bir kariyere sahip ve Guild, ona Ekran Laurel Ödülü’nü sunmaktan onur duyar” dedi. 1970’lerin başında Hill, “Hickey and Boggs”, “The Getaway”, “The Mackintosh” ve “The Drowning Pool” ile yazma kariyerine başladı. Yönetmen koltuğuna ilk kez 1975 yapımı Depresyon dönemi filmi “Hard Times” ile oturdu. Daha sonra 1979’da “The Warriors”ı ortak yazıp yönetti ve bu film kült bir takipçi kitlesi kazandı. Hill, “Alien”ı ortak yapımcı olarak üretti ve “Aliens” ve “Alien 3″ü ortak yazdı. Ayrıca Cannes’da gösterilen “The Long Riders” ile Western türünü keşfetti ve bu filmi yazıp yönetti. Daha sonra “Geronimo”yu yönetti ve “Wild Bill”de yazar ve yönetmen olarak görev aldı. Hill’in yönetmenlik projeleri arasında “Streets of Fire”, “The Driver”, “Red Heat” ve “The Assignment” bulunmaktadır. Diğer ödüller arasında Hill, 2022’de filmi “Dead for a Dollar” ile Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Cartier Filmmaker Ödülü’nü kazandı.

Bu ödül, Walter Hill’in sinema dünyasına katkılarına bir saygı ifadesi niteliğinde ve onun başarılı kariyerini kutluyor.

Önceki İçerikBurcu Ünlü’nün ilk kişisel sergisi: “Yansımalar”
Sonraki İçerikMurat Uyurkulak’ın ilk öykü kitabı: “Bazuka”
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments