Dmlll’den acımasız dünya hikayeleri: “Stories from a Cruel Planet”

0

Dmlll’in ikinci albümü  ”Stories from a Cruel Planet” 25 Ekim 2019 tarihinde Verses Records tarafından yayınlandı.

Dmlll sanatçı ismiyle bilinen Damla Bozkurt,  keman eğitimine 11 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu’nda başladı ve 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent bünyesinde keman sanatçısı olarak görevine başladı, halen bu görevini sürdürmektedir. Sanatçı, ağırlıklı olarak klasik müzik alanında çalışmasına rağmen popüler müziğe ve kültüre de tarz ayrımı yapmaksızın yakın oldu. Astor Piazzolla, Dmitri Shostakovich, Unkle, Radiohead, Lunatic Soul, Flying Lotus, Kendrick Lamar, Arvo Part, Renaud Garcia Fons, Jeff Buckley, Massive Attack ilham aldığı isimlerden bazılarıdır. 

Türkiye’nin politik ve sosyoekonomik durumunun yarattığı ruh haliyle, kendi ev stüdyosunda bilgisayar programı kullanarak kendi bestelerini oluşturmaya başladı. 2013 yılında bestelerini Soundcloud’da paylaşmaya başladı ve bu vesileyle Dean Mason AKA Gnostic Gorilla (Kanada), Damien Riba (Fransa), Stone Catcherye (ABD), Roger Berkowitz (ABD), Bodis Gyula (Macaristan), Simon McCorry (İngiltere), Martin Reed (İngiltere) ve Türkiye’den Nedim Ruacan, Erdem Başer ve Eqho Band gibi isimlerle çalışma olanağına erişti. 

2018 yılında ilk solo EP albümü ”Short Tales of Winter” Verses Records (Washington DC) tarafından yayınlandı. Rahatlamaya vakit ayıracak bir yapıda olmayan Damla bu albümün hemen ardından ikinci albümümün kayıtlarına başladı. Ve ortaya ”Stories from a Cruel Planet” albümü çıktı.

Besteleri, icrası, kayıtları ve miksi kendisine ait olan bu albümü, çoğunlukla dünyanın acımasızlığından etkilenerek oluşturdu. ”Children’s Game in a Bomb Crater” parçasını Halep’teki çocuklar için, ”A Tango in Tear Gas” parçasını Gazze sınırındaki direniş için, ”Humanity Washed Ashore” parçasını da savaş yüzünden evlerini terketmek zorunda kalan mülteciler için yazdı.  Synth ve piyano eşliğiyle beraber çoğunlukla keman grubu için bestelediği parçalardan oluşan bu albümde Erdem Başer ve Nedim Ruacan konuk olarak kendisine eşlik etti.

Albümdeki bestelerde ağırlıklı olarak kompozisyon, armoni ve dinamikler ön plana çıkmaktadır. Parçalar duygulu performansla beraber modern kompozisyon ve disiplini derin bir anlayışla sunmaktadır. Ve sonuç son derece duygusal ve heyecan verici bir çalışmadır. Albüm, çıkalı henüz kısa bir süre olmasına rağmen Amerika’da çeşitli bağımsız radyoların yayınlarında çalınmaya başlamıştır.

STORIES FROM A CRUEL PLANET;

Önceki İçerikErcüment Gül’ün 4. Solo Albümü: “Demedim Say”
Sonraki İçerikThe Simpsons’ın yapımcısı iddiaları yalanladı
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments