Beklenen Hologram İmparatorluğu’nda Rüyalarda Buruşmuşuz

"Kitabî; yok şu şarkılar şöyle yazılmış, şu stüdyoda kaydedilmiş, şu şarkıya klip çekilmiş tarzı basın bülteninden bozma bir yazı değil okuyacağınız."

0

3 albüm ikisi daha da tarzını oturtmuş, birisi deneyselliğin dibine vurmuş, haftanın değil son dönemin en dikkat çekicilerinden…. 3 albüm yazımın konusu…

Kitabî; yok şu şarkılar şöyle yazılmış, şu stüdyoda kaydedilmiş, şu şarkıya klip çekilmiş tarzı basın bülteninden bozma bir yazı değil okuyacağınız. Bu yazıda albümleri dinlerken neler hissettim var… Her zamanki gibi… 🙂

ADAMLAR; Şarkılarındaki felsefeyle çektiler ilk zamanlarından beri dikkatimi..

Kitap gibi şarkıları insanın altını çizesi geliyor… Ve sözlerin müzikle birleştiği noktada sizi ruhunuzdan sımsıkı yakalıyor derken; bu albümde daha da felsefik, daha da sağlam müzikleriyle tamamen oturmuş bir Adamlar dinliyorum kaç gündür…

Saat kaç, zaman hiç! dinlerken RÜYALARDA BURUŞMUŞUZ‘da…

YOK ÖYLE KARARLI ŞEYLER: Daha önceki çalışmalarından daha derin bir YÖKŞ buldum. Şarkıların sözlerini bu sefer çok önemsemişler, olgunlukları ve Adamlardaki gibi şarkıların sözlerindeki derinlik müziklerine de yansımış… Daha derin ve özenli altyapıya sahip müzikalitesi ile sürüklüyor ruhumuzu..

Mesela YÖKŞ’ü önceki çalışmalarında önerdiğim bazı müzik severler kişiliklerine uyan farklı farklı şarkıları seçmiş olsalar da albüm geneli yerine tekli şarkılarını seviyorlardı…

Ama bu albüm tamamen bütünlü ve tüm şarkıların aynı derecede sevileceği bir albüm olmuş…

BEKLENEN beklediğimize değmiş…

GAYE SU AKYOL: Son dönemlerin en deneysel albümü.. Sözler bu albümde de felsefik (kabul bu yazıda en çok bu kelimeyi kullandım ama böyle şarkıları seviyorum ben), müzik deseniz dünya turunda kültürler ve zamanlar arası koştururken uzaya da selam çakmış..

Tam o şekil..

Hologram İmparatorluğu yeni nesle çok daha değişik gelebilir kabul, zira albümün genel akışına kendinizi kaptırmak için TSM, müzik kodlarınızda olmalı..

Ben mesela babaannemin plaklarından mütevellit çok sevdim. Hatta daha da ileri giderek kanto kültürünü de ekliyorum…

Dedim ya başka zamanlardan ışınlanan bir modernleşme çizgisi yakalamış Gaye Su Akyol…

HOLOGRAM İMPARATORLUĞU giriş vizemiz sadece müziği sevmek… 😉

O zaman dinlemeye devam…

Önceki İçerikHakan Kurşun’dan yıllar sonra bir başyapıt: “Kuark”
Sonraki İçerikGericileri eleştirirken modern çizgide neler oluyor?
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments