Çizgilerle İstanbul hikâyeleri Tarama Ucu Temmuz sayısında

Aylık dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu, Temmuz sayısında İstanbul hikâyelerine yer veriyor.

0

Aylık dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu’nun Temmuz ayında yayınlanan ikinci sayısı farklı İstanbul hikâyelerine yer veriyor.

Sayfalarının heyecanla çevrildiği dergide Bahadır Boysal’ın yazıp çizdiği “İstanbul Cinayetleri: Tam 11 Gün!”, Gani Müjde’nin yazdığı ve Sencer’in (Şahin Erkocak) çizdiği “Balat Hikâyeleri” ve Pınar Erkan’ın “Minik Haliç Hikâyeleri” ile İstanbul’un zamansız hikâyeleri hayat buluyor.

İstanbul, İstanbul olalı

Bahadır Boysal’ın, Hırsızlık Masası’nın gözü pek dedektiflerinden Burhan Buruk karakteri üzerinden kaleme alıp çizdiği “İstanbul Cinayetleri”, 1961 yılından bir macera ile başlıyor. Gani Müjde ise her sayısında farklı bir Balat hikâyesi anlattığı öyküsünde bu kez Sencer’in çizgileri ile 1960’lı yıllarda Sirkeci Garı’nda başlayan bir kısa hikâyeye uzanılıyor. Pınar Erkan ise “Minik Haliç Hikâyeleri”nde Altın Boynuz isminin nereden geldiği ile başlayıp 1823 yılında donmasına, Hasköy’den Eyüp’e uzanan kısa hikâyelere yer veriyor.

Farklı tarzlardaki çizerleriyle her sayısında görsel bir şölen

www.taramaucu.com’dan abone olunarak okunabilen dergi, çizerler için işlerini sergileme olanağı buldukları bir platform. Usta çizerlerin işlerinin kattığı olgunluk ile genç çizerlerin ilk kez işlerini yayınlama heyecanının dinamizmi ile Tarama Ucu, farklı tarzlardaki çizerleriyle her sayısında görsel bir şölen sunuyor.

Bahadır Boysal
İkinci sayıda neler var?

Tarama Ucu, 110 sayfalık ikinci sayısında Galip Tekin özel sayısıyla okurlarıyla buluştu. Dosyada Galip Tekin’in yazıp çizdiği hikâyelerden örneklerin yanı sıra, Galip Tekin’in yazdığı, Ergün Gündüz’ün çizdiği “7. Gün” adlı hikâye de yer alıyor. Ayrıca Vedat Özdemiroğlu, Atilla Atalay, Aslı Yazıcıoğlu, Ferit Güleç, Töre Sivrioğlu ve Efsun Gülay yazılarıyla Galip Tekin’i anıyorlar. Erol Ahmet Turhan ise Galip Tekin portresi ile dosyaya katkı sağlıyor.

Mahir Ünsal Eriş’in yazdığı, Ferit Güleç’in çizdiği “Edhem Bey”, Sinem Keskinel’in yazdığı, Aslı Yazıcıoğlu’nun çizdiği “Halit Bey’in Eksantrik Hikâyesi” ve Zafer Temoçin’in yazıp çizdiği “Dergim Var Dünyadan Büyük” adlı uzun soluklu hikâyeler ikinci bölümleriyle devam ediyor.

Tarama Ucu’nu Takip Edin;

Önceki İçerikHaruki Murakami ve Seiji Ozawa’yla “Sadece Müzik”
Sonraki İçerikJeff Bezos’un uzay yolculuğu tamamlandı
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments